Hae tästä blogista

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sienikeittoa

Viime syksy oli niin runsas-sieninen (voiko tällaista sanaa edes käyttää? :)), että tätä tämän päivän ruokaa onkin tullut tehtyä usein. Siitä huolimatta pakastimeni pullistelee edelleen täynnä suppilovahveroita ja kantarelleja.

Kokkailin siis tänään sienikeittoa. Teen keiton vähän vaihdellen joko suppiksista tai sitten kantarelleista, tänään käytin molempia. Tämä ruoka kuuluu yksiin ihan lemppareihini ja muutenkin olen kyllä suuri sieniruokien ystävä.



Sienikeitto
- loraus oliiviöljyä, rypsiöljykin käy
- 1 iso sipuli
- pakasteesta sieniä oman maun mukaan
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl nestettä (tänään käytin puolet maitoa, puolet vettä, mutta pelkkä vesikin käy hyvin)
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/2 pakkaus Koskenlaskija-sulatejuustoa (minä käytän yleensä vahvaa eli mustassa pakkauksessa olevaa)
- mahdollisesti lisää mausteita oman maun mukaan, esim. suolaa, yrttejä, timjamia...

Kuullota sipulisilppu öljyssä ja lisää sienet. Paista seosta hetki ja lisää vehnäjauhot sekoittaen hetken aikaa. Lisää neste ja heitä mukaan kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehahtaa ja lisää lopuksi mukaan Koskenlaskija-juusto. Anna juuston sulaa ja maista. Lisää halutessasi lisää mausteita.

Todella yksinkertainen, helppo, nopea ja ennenkaikkea herkullinen sienikeitto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti