Hae tästä blogista

torstai 22. maaliskuuta 2012

Stevia ja D-vitamiini

Tänään oli kuntosalipäivä ja kuntosalipäivinäni (ja usein muulloinkin) syön yleensä maitorahkaa höystettynä marjoilla. Aiemmin olen makeuttanut rahkani joko sokerilla tai makeutusaineella, mutta nyt olen tutustunut Steviaan ja paluuta aiempaan ei taida olla. Stevia on siis Stevia-kasvin lehdistä valmistettavaa kaloritonta makeutusainetta. Se on jopa 300 kertaa tavallista sokeria makeampaa ja samalla luonnollista. Euroopassa stevia hyväksyttiin makeutusainekäyttöön marraskuussa 2011, muualla maailmassa sitä on käytetty jo paljon kauemmin.

Tutkiskelin paikallisten markettien stevia-valikoimaa ja päätin tilata steviani netistä, koska hinta-määrä-suhde ei marketeissa ole ollenkaan kohdallaan. Tilasin siis tämän purnukan NuNaturalsin steviaa iHerb.comista ja purnukalle tuli hintaa n. 10 euroa. iHerbista on mahdollisuus tilata myös ihan puhdasta steviaa (myös nestemäisessä muodossa), mutta itse valitsin tällaisen variaation, jossa on mukana maltodekstriiniä, koska näin jauheen sopiva annostelu on helpompaa.

Tämänpäiväisen välipalan eli vadelmarahkan makeuttamiseen käytin n. 1/2 tl steviaa. Voin suositella makeutusainetta ihan täydestä sydämestä: makeaa tulee ja minä en ole muutaman käyttökerran kokemuksella maistanut mitään sivumakuja.

Markkinoillehan on tullut myös stevialla makeutettuja Jaffa-limppareita. Itse olen tykännyt niistäkin. Mitenköhän stevia toimisi leivonnassa..? Kokemuksia?

Samalla kertaa tilasin lisää D-vitamiinia. D-vitamiiniakin saa jenkkilästä huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla ja annoskokokin on isompi. Purkissa on noin vuoden D-vitamiinit ja yhdessä kapselissa on vitamiinia 60 mikrogrammaa. Tätä samaa tuotetta olen jo käyttänyt yhden vuoden satsin. Yhteensä koko tilaus postituskuluineen maksoi muistaakseni n. 22 euroa.
P.S. Jos kiinnostaminen iHerbista kiinnostaa, niin koodilla AKI343 saa ensitilaaja viisi dollaria alennusta. Tuolla viidellä dollarilla kattaa kätevästi esim. postituskulut. Kannattaa kuitenkin pitää tilauksen yhteenlaskettu hinta alle 43 euron, muutoin tilaus saattaa juuttua tulliin ja maksettavaksi tulee alv:t.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti