Hae tästä blogista

torstai 3. toukokuuta 2012

Koekeittiössä soija-kaalilaatikkoa

Kaalilaatikko on ihan ykkösherkkuruokaani, mutta en ole sen suhteen ollut kovinkaan kummoinen kokki: välillä onnistuu loistavasti, toisinaan ei niinkään. Teen laatikon aina eri resepteillä, koska en ikinä muista merkitä ylös sitä reseptiä, jolla onnistuin...

Eilen mieleen pälkähti taas kaalilaatikon valmistus, joten kauppaan matkani kävi aineksia ostamaan. Valitettavasti menin kauppaan sen verran myöhään, että naudan paistijauheliha oli loppu ja minä en muita jauhelihoja käytä. Pakon sanelemana päätin siis tänään kokkailla minulle ihan uutta versiota kaalilaatikosta eli soijarouhe-versiota. Tällä kertaa tuli taas onnistuminen ja tässäpä resepti kirjoitettuna ihan itseänikin varten. ;)



Soija-kaalilaatikko

- 2 dl tummaa soijarouhetta
- vettä
- lihaliemikuutio
- oliiviöljyä
- valkopippuria
- meiramia
- 3 pientä sipulia

- n. 700 g kaalia
- lihaliemikuutio

- vajaa 2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
- suolaa

- mustapippuria
- suolaa
- loraus siirappia
- (1 purkki ruokakermaa)

Laita soijarouhe turpoamaan astiaan mukanaan vettä ja lihaliemikuutio. Pilko kaali suikaleiksi ja laita suikaleet kiehuvaan veteen, mukaan lihaliemikuutio. Ohrasuurimot voi laittaa joko samaan kattilaan kaalisuikaleiden kanssa, jos ne sinne mahtuvat, tai sitten omaansa suolattuun veteen. Keittele kaaleja ja suurimoita niin kauan, että ne pehmenevät.

Kaada paistinpannulle loraus öljyä ja lisää öljyyn mausteet eli valkopippuria ja meiramia. "Käristä" mausteita hetken ja lisää sipulisilppu. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää soijarouhe ja paista sitä hetken. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää, myös soijakastike käy maustamiseen. Soijarouhe tarvitsee aika paljon maustamista.

Kun kaalit ja ohrasuurimot ovat pehmenneitä, kaada ne vuokaan ja lisää mukaan soijarouheseos pannulta. Sekoita ainekset keskenään, mausta tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla ja kaada päälle loraus siirappia. Jos haluat, voit lisätä vuokaan purkillisen ruokakermaa pehmentämään laatikkoa. Halutessasi voit tehdä laatikolle myös rapsakan kansipinnan ripottelemalla päälle korppujauhoja.
Kypsennä laatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunnin verran.

Nautitaan puolukkahillon kanssa. Minulla vakio on myös raejuusto. :) Raejuustoista ehdottomasti paras on muuten Arlan Keso, se on sellainen sopivan kostea ja hyvänmakuinen. Muut raejuustot ovat usein aika kuivakoita.

1 kommentti:

  1. Itsekin olen kaalilaatikon ystävä. Sitä tulee tosin tehtyä aika harvoin. Hm..

    VastaaPoista